Snel af van nek- en schouderklachten

Nov 18, 2023

Herken je dat?

Je draait je om in bed of je staat ’s ochtends op met een heel stijve nek? Of je schouders zitten vast of doen pijn bij iedere beweging? Je kan bijna geen auto meer rijden, omdat je niet over je schouders kan kijken? Of je ziet dat je schouders erg scheef staan ten opzichte van elkaar.


Vaak is stress de oorzaak. Stress op het werk, thuis of op school, veel zitten, weinig bewegen of verkeerd bewegen. De stress wordt opgeslagen / gaat vastzitten in het nek- schoudergebied. Je gaat compenseren en het duurt niet lang of je krijgt op meer plaatsten last. Sommige mensen krijgen er zelfs (spannings)hoofdpijn van omdat de energie niet meer vrij kan stromen. Bewegen gaat moeilijk en met sporten moet je je inhouden of zelfs tijdelijk stoppen.

Waar komt de pijn vandaan?

Word je eens bewust van je pijn, kijk er eens naar, voel het. Wanneer is het ontstaan, wat ging daaraan vooraf? Wat heb je allemaal op je bordje geladen? Is dat allemaal van jou? Heb jij aannames gemaakt die er misschien helemaal niet zijn? Of wees je eens bewust van je houding achter je bureau, of wanneer je staat of loopt. Voel eens waar de spanning zit, kan je het bewust gaan ontspannen? Rek of strek eens. Vaak neemt met je bewustwording en liefdevolle aandacht de ergste last al af.

Pijn is een signaal van je lichaam

En wanneer de pijn blijft kan het zijn dat je niet exact benoemd hebt wat er speelt. Wanneer je de vinger niet op de zere plek kan leggen en niet weet wat je lichaam je aan wil geven, waarom je op precies die plek pijn hebt, dan blijft de blokkade en kan de energie nog niet vrij stromen. Je kan natuurlijk een pijnstiller nemen, maar daarmee los je de echte oorzaak niet op.

Echte oplossingen zijn alleen mogelijk wanneer je de wortel van het probleem aanpakt. Tijdens een healingsessie help ik je de werkelijke oorzaak achter de pijn te vinden en op te lossen, en gecombineerd met guasha verdwijnt de grootste pijn vaak al tijdens de eerste sessie. De energie kan dan weer vrij gaan stromen. En wanneer er zich weer een pijntje aandient, dan weet je dat dit een signaal is van je lichaam om te laten zien dat je even ergens bewust van mag worden en iets kleins of groots mag aanpassen. 

Share by: