WORKSHOPS

(Basis)workshop Horsehealing voor ruiters én paarden;
leer krachtige tools om jezelf én je paard fysiek en mentaal te v
ersterken.

Wil jij graag zélf krachtige en veilige tools in handen hebben om jezelf én je paard beter te kunnen ondersteunen? Ervoor kunnen zorgen dat hij minder last heeft van allerlei klachten? Dat hij minder stress heeft? Dat hij beter gaat bewegen en makkelijker herstelt van een zware training? Dat hij gewoon lekker in zijn vel zit? En jijzelf ook?

Dan is deze Basisworkshop Horsehealing voor ruiters én paarden echt iets voor jou!

Wat leer je in deze basisworkshop Horsehealing?
In deze basisworkshop leer je basistechnieken om samen:

 • meer plezier en minder stress te ervaren
 • minder last van klachten te hebben
 • te werken met energie en intentie
 • vrijer te kunnen bewegen en gezonder te worden

Ook leer je herkennen waar je paard blokkades heeft en hoe je hem daarbij kunt ondersteunen.

Onderdeel van de basisworkshop is Guasha
Guasha is een belangrijke pijler in deze workshop. Guasha is een oosterse schraaptechniek, het heeft raakvlakken met acupunctuur, acupressuur, cupping, bindweefselmassage, triggerpointmassage en andere Chinese geneeswijzen. Lees hier meer over Guasha. 
Sinds enige jaren wordt de therapie ook ingezet bij paarden.

Guasha activeert de doorbloeding en ‘Qi ‘ (energie) en zorgt voor een betere aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen. Het versterkt het immuunsysteem en verbetert de werking van de organen. Met andere woorden: Guasha verbetert de gezondheid van jou en je paard.

Waarvoor kan je de Horsehealing technieken gebruiken?
De tools die je aangereikt krijgt zijn ideaal om toe te passen voor en/of na je training voor jezelf én voor je paard. Daarmee leer je de doorbloeding te activeren vóór de training en te zorgen voor een betere afvoer van afvalstoffen ná de training. Ook leer je technieken toepassen wanneer een van jullie niet helemaal fit is, of om te ondersteunen bij een ouder paard. Na de workshop kun je jezelf beter energetisch afstemmen. Daardoor kun je zelf actief de stress verlagen bij jezelf en je paard, tijdens trainingen en wedstrijden. 

Door het regelmatig toepassen van Horsehealing bij je paard, ondersteun je hem op zijn ‘zwakke plekken’ en versterk je de band met je paard. Hierdoor is hij fitter, heeft minder stress, meer energie en loopt met meer souplesse.

Wil jij jezelf en je paard beter kunnen ondersteunen om nog fitter en energieker te zijn? Samen gaan voor:

 • Betere gezondheid
 • Minder stress
 • Betere doorbloeding
 • Verbeterde afvoer van afvalstoffen
 • Meer mentale en emotionele stabiliteit
 • Sterker immuunsysteem

en als MEGA bonus:

 • Meer verbinding met je paard

meld je dan nu aan voor deze basisworkshop Horsehealing voor ruiters én paarden.

Kosten en overige info
Bij 4 of meer geïnteresseerden (tot max 8) wordt een workshop gepland. De workshops worden gehouden op ons Paddock Paradise Stedendriehoek in Wilp-Achterhoek. De kosten voor deze workshop bedragen €117. Dit is inclusief naslagwerk, een gezonde lunch, een guasha schraper en incl. btw.
Duur van de workshop is van 10 – 16.30u.

Bij jou op stal?!
Zou je het fijn vinden om de hands-on tools direct op je eigen paard te leren en daar ook direct aanwijzingen bij te krijgen? Met eventueel een thermoscan van je paard als mogelijkheid, waardoor je ook weet waar zich zijn zwakke plekken bevinden? Wanneer je 4 of meer stalgenoten hebt die deze workshop willen volgen, dan kom ik ook bij jou op stal. De kosten bedragen dan €147 per persoon. Dit is dan inclusief naslagwerk, incl.  een  guasha schraper en incl. btw en je hebt zelf geen reiskosten.  Als organisator ontvang je 15% korting. De lunch regelen we in overleg.

Heb je interesse? Check de agenda en neem dan contact met me op, bel of mail me.

PS Hou deze website en @horsehealing.nl in de gaten voor nieuwe horsehealing workshops.  Binnenkort volgen verschillende workshops voor gevorderden als vervolg op de basisworkshop. Daarin gaan we verder de diepte in op specifieke onderdelen.

PPS Wil jij tijdens een workshop bij jou op stal een thermoscan van je paard om beter te weten waar zijn zwakke punten zijn om hem zo nog beter te kunnen ondersteunen? Dit kan, laat mij dit van te voren even weten.  We plannen dan op de dag, voor of na de workshop tijd in om de opnames te maken. Binnen enkele dagen na de workshop ontvang je een beknopte rapportage met duidelijke aandachtspunten voor je paard. Je betaalt dan geen €100, maar slechts €77 voor deze thermoscan .