Healing&CoachingStress

Wie is de kapitein op jouw schip?

jezelf zijn keuze maken
Je kunt maar niet kiezen

Soms lijkt het alsof je op een stuurloos schip zit. Je gedachten gaan alle kanten op en je kan maar niet kiezen welke richting op te gaan. Je stelt je telkens vragen als: Waar ben ik nu (echt) goed in? Wat vind ik nu echt leuk? Kan ik dat wel? Wie zit er op mij te wachten? Wat zijn mijn talenten? Waar word ik nu echt blij van? Kan ik daar wel geld mee verdienen? Ben ik wel uniek, er zijn er al zoveel die dit doen? Ik heb daar niet de juiste opleiding voor? En zo komen er nog vele vragen meer in je hoofd, die je afhouden van een keuze te maken en te gaan doen. Zelfs (liefdevolle) aanmoediging door je omgeving helpen je niet echt verder.

 

Waar word je blij van?

Toegegeven, ik heb zelf ook best wel een tijd zo rond gedobberd op mijn stuurloos schip. Vragen over wat ik deed voor werk, ontweek ik het liefst. Ik heb jaren gewerkt aan bewustwording, wat drijft mij, waar word ik blij van, waar ben ik goed in. Gekeken naar mijn gevoel, mijn angsten (bijvoorbeeld, angst wat anderen van me vinden), mijn onzekerheden (kan ik hier wel mijn geld mee verdienen, ben ik wel goed genoeg?), deze erkennen en onderzoeken, LOSLATEN en in actie!

 

Wordt weer de kapitein van jouw schip

Nu ik mij meer en beter bewust ben van wat ik wil en waar ik blij van word weet ik beter welke koers ik wil varen. Kan ik makkelijker mijn eigen keuzes maken. Van reactie naar actie zal ik maar zeggen. Ik wil graag mensen helpen vanuit hun kracht te leven, hen helpen keuzes te maken die vanuit hun hart komen. Wanneer je keuzes maakt die echt bij je passen, levert dit de minste stress op en de grootste voldoening. Het kost je geen energie meer, het gaat als vanzelf.
Vraagje: Wat en wie zijn jouw energievreters? Waar krijg je energie van? Wat zou je het allerliefst doen? Op welk(e) gebied(en) word je / laat je je leeg zuigen, werk, thuis, school, studiekeuze, sport, bij je vrienden?

Heb jij je weleens afgevraagd of je op de juiste koers ligt? Tijdens enkele healing- en coachingssessies vaar ik graag een klein stukje mee, en help ik je meer stuur te krijgen over jouw leven, zodat jij weer de kapitein van jouw schip bent!