GezondheidPaardenSport

Paard en thermografie

Thermografie paard

Thermografie laat je zien

Thermografie is een methode die, met een uiterst gevoelige infrarood camera, nauwkeurig warmte en koude patronen in beeld brengt. (Fysiologische) afwijkingen van het 'normaal' patroon worden herkent en daarmee kan een dierenarts of behandelaar, gerichter zoeken naar de oorzaak en gerichter werken aan een oplossing.

Wanneer je paard niet lekker loopt en je weet niet waar je het moet zoeken

Mijn paard loopt niet helemaal goed, maar de dierenarts kan niet vinden waar hij precies last heeft. Waarom vertoont hij verzet? Waarom buigt hij makkelijker naar links dan naar rechts? Is de (pees)blessure al bijna genezen? Waar compenseert mijn Thermografie paardpaard? Moet ik mijn training aanpassen om overbelasting te voorkomen? Past het zadel eigenlijk wel goed, drukt het ergens of zakt het scheef?

Allemaal vragen die je jezelf stelt wanneer je paard niet lekker loopt en je niet weet waar je het moet zoeken.

Waarom thermografie?

Thermografie laat je snel zien waar je paard problemen heeft of mogelijk krijgt. En wanneer je dat weet, kan je er iets mee doen. Wil jij een blij en gezond paard? Maak een afspraak voor een thermografisch onderzoek!

PS Een goede voorbereiding en een goede ruimte zijn een vereiste voor betrouwbare opnames en beoordeling. Bel of app en vraag naar de voorwaarden.