Geen categorieSporthealing

SNEL HERSTEL

blessure

Last van een blessure?

Sommige mensen hebben nooit ergens last, terwijl andere mensen vaker tegen kleine of grotere blessures aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan Arjen Robben, die stond vaak langs de kant met een blessure. Bij het ontstaan van blessures en andere ongemakken speelt stress vaak een belangrijke rol. Teveel van je lichaam vragen, teveel druk van buiten of druk die je jezelf oplegt zijn vaak achterliggende oorzaken van lichamelijk en geestelijk ongemak. Wanneer je beter in staat bent met stress / spanning om te gaan, zal je hoogstwaarschijnlijk minder blessuregevoelig zijn.

Acute en chronische blessures

Sporthealing helpt bij acute blessures maar ook bij chronische klachten. Over het algemeen geldt, hoe sneller je er bij bent, hoe sneller een kwetsuur geneest.
In de praktijk hebben we dit al regelmatig aan den lijve ondervonden. Aangezien onze kinderen fanatiek voetballen, sta ik regelmatig langs het veld en hebben we vaker met kleinere of grotere sportblessures te maken. Als het nodig is gebruik ik direct mijn handen op een geblesseerde plek, hiermee wordt meteen de lading eraf gehaald.  De pijn neemt meestal direct af, spieren blijven soepeler en er ontstaan minder snel blauwe plekken en stijfheid. Door de behandeling wordt de doorbloeding direct geactiveerd, energie kan weer stromen, waardoor herstel sneller optreedt. Meestal kunnen de spelers na een korte onderbreking doorspelen.
Bij chronische klachten is er vaak wat meer tijd nodig. Maar ook daar kan een stijve schouder, een pijnlijke rug of een zere knie soms al in een enkele behandeling verholpen zijn.

 

Sporthealing helpt je sneller van je blessure af.

 

Wil jij sneller herstellen?

Natuurlijk kan je of ga je met je blessure naar bijvoorbeeld de fysio, maar soms komt de fysiotherapeut er niet doorheen. Vaak helpt het dan om je lichaam een extra zetje te geven met een energetische behandeling of een guasha behandeling. Het grote verschil met het werk van een fysio is dat er tijdens een behandeling niet alleen gewerkt wordt aan je fysieke klacht, maar ook aan emotionele en mentale stukken.

Ben je blessuregevoelig, heb je op dit moment een blessure, onderga je binnenkort een operatie of ben je herstellende van een operatie? Tijdens een of enkele sessies worden (onbewuste) blokkades weggehaald, waardoor de energie weer vrij kan gaan stromen. Je stress neemt af en het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt aangesproken zodat je sneller kan herstellen van blessures, ziekte en ander ongemak. De tijd van herstel kan daarmee aanzienlijk verkorten.

Wil jij snel weer op het veld staan, fit zijn of weer gewoon lekker gaan sporten? Maak gerust een afspraak, ik help je graag sneller herstellen.

PS Sporthealing werkt op stress vermindering. Wanneer je lijf minder last van spanning heeft, is het soepeler, is de doorbloeding beter en kan het veel makkelijker een klap opvangen. Daarnaast heeft voeding een grote invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Aanpassingen in je voedingspatroon kunnen je verder ondersteunen fitter te zijn en te blijven.