HORSEHEALING

Horsehealing vermindert spanning tussen ruiter en paard

Ervaar jij geregeld stress met je paard? Schrikt hij geregeld, is hij lastig op onbekend terrein? Houdt hij spanning vast in zijn lijf aan de hand of als jullie rijden? Komt hij soms in verzet of heeft hij moeite aan een bepaalde kant?

Hoe fijn zou het zijn als je vrij van spanning kunt werken met je paard? Dat je zonder angst, met vertrouwen sámen kan werken? Dat jullie beiden fysiek en mentaal flexibel zijn? Dat je reële doelen stelt en stapje voor stapje dichter bij je ideaal komt? Samen groeien met respect voor je paard. Zou je dan niet meer plezier hebben samen?

Horsehealing richt zich op zowel de ruiter als het paard, op zowel fysiek als mentaal vlak. Afhankelijk wat er nodig is en wat je vragen zijn zet ik verschillende methoden in om jullie te helpen je doelen met gemak en plezier te bereiken. Guasha, (meridiaan)massage, grondwerk, houding- en zitcoaching en energiewerk, alles wat nodig is om jullie verbinding te verbeteren en je vrijer te bewegen zet ik in.

Horsehealing is er voor jou en je paard. Samen naar een ontspannen verbinding.

 

 

'Vroeger wanneer ik een fout maakte bleef ik daar in hangen en ging er meer fout. Wanneer ik nu een fout maak kan ik direct herstellen en blijft mijn paard goed lopen. Angst wat anderen van me vinden heb ik ook niet meer.'

-Belinda-

springen

'Ik ervaar na de eerste sessie, een diepe verbinding met mijn paard en een volledig vertrouwen. Mijn angst en wantrouwen naar mijn paard zijn er niet meer. We zijn veel meer in harmonie.'

-Charlot-

dressuur

'Mijn paard is veel relaxter en staat veel meer open. Ik zelf ben veel geduldiger geworden en stem me van te voren beter af wat ik ga doen tijdens de training. En niet onbelangrijk, het moeten presteren is eraf en we maken veel meer plezier samen.'

-eigenaresse-

jonge paarden

Interactie tussen ruiter en paard

Paarden zijn zeer gevoelige (vlucht)dieren. Ze spiegelen vaak de gemoedstoestand van ons ruiters. Dat kan o.a. rust en vertrouwen zijn, maar ook angst en stress. Deze interactie tussen ruiter en paard is wat het werken met paarden zo mooi maakt, maar soms ook gevaarlijk of teleurstellend. Vaak hebben we zelf al ingevuld dat het paard ergens niet langs durft, of dat we "er op deze wedstrijd altijd afvallen", of dat we "we geen schijn van kans maken als die en die mee doen", of ...

Kan je hier aan werken? Jazeker! Wanneer je je bewust bent van je gedachten-/gedragspatronen in bepaalde (stress)situaties en wanneer je hier meer grip op krijgt, verander je de situatie en daarmee de reactie van jou en je paard. Het paard durft meer op je te vertrouwen wanneer JIJ ontspannen blijft en WEET wat je doet, ook wanneer het spannend wordt.

 

Wat doe jij als je paard gestrest raakt?

Maak je de teugels korter en houd je je adem in, of ... adem je rustig uit en blijf je van de teugels af?

Anders gezegd: Ben jij een betrouwbare mentor voor je paard of (nog) niet?

ontspanning paard

Horsehealing en coaching voor ruiter en paard

kan je helpen wanneer je:

 • meer plezier wilt tijdens het werken met je paard
 • minder angst / stress wilt hebben tijdens het rijden
 • minder stress wilt tijdens wedstrijden
 • beter wilt presteren op wedstrijden
 • een betere verbinding wilt met je paard
 • 'vastloopt' met je paard
 • je doelen met je paard helder wilt krijgen
 • zelf of je paard regelmatig last hebben van blessures
 • fysieke klachten hebt die jou en je paard beperken (bijv. scheefheid, pijn, etc.)
 • paard moeite heeft met andere paarden
Leren anders te reageren

In enkele healing en coachingssessies begeleid ik jou (en je paard) om bewust te worden en los te komen van jullie stress en angst(en) en ga je helder krijgen wat je WEL zou willen. Alle emoties en oude patronen worden van de gebeurtenis(sen) afgehaald. Je krijgt handvatten om anders om te gaan met je emoties. Een volgende keer in een vergelijkbare (stress)situatie ben je in staat anders te reageren, waardoor je paard ook anders reageert.

Geen sessie gelijk

Omdat iedere persoon/combinatie anders is, is ook iedere sessie anders. Vaak werk ik eerst aan de ruiter, zowel op fysiek (houding, pijn) als emotioneel en mentaal vlak. Later komt je paard erbij. Vrij, aan de hand of onder het zadel. Wanneer je vooral wilt werken aan stress of (faal)angst op de wedstrijd, ga ik in één of meer van de vervolgsessies graag met je mee op concours, zodat je ook op wedstrijden meer ontspannen bent, samen nog meer plezier hebt en beter presteert.

Ook op locatie

Gemiddeld zijn er 3 à 5 sessies nodig om een 'probleem' op te lossen. Je kan voor een sessie (zonder paard) bij mij komen of ik kom voor paard en ruiter op locatie. Op locatie worden wel reiskosten in rekening gebracht. Mochten je stalgenoten ook interesse hebben dan worden de reiskosten natuurlijk verdeeld.

Verschillende methoden samengebracht

Naast de verschillende (energetische) methoden in een healing- en coachingssessie, maak ik ook gebruik van:

 • guasha (een dieptissue massage)
 • energetische (Masterson en fascia) massage van je paard
 • leerprincipes van het paard
 • grondwerk
 • schriktraining
 • WOW houding- en zitcoaching
 • voedings- en trainingsadvies voor jou en/of je paard
 • behandeling op afstand
  • bij ziekte of
  • 'belangrijke' wedstrijden

Dit alles om jullie samen nóg beter te maken.

Wil jij meer genieten van het werken met je paard?

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag steviger in het zadel.