WORKSHOP HORSEHEALING

Basisworkshop Horsehealing voor ruiters én paarden;
leer krachtige tools om jezelf én je paard fysiek en mentaal te v
ersterken.

Wil jij graag zélf krachtige en veilige tools in handen hebben om jezelf én je paard beter te kunnen ondersteunen? Ervoor kunnen zorgen dat hij minder last heeft van allerlei klachten? Dat hij minder stress heeft? Dat hij beter gaat bewegen en makkelijker herstelt van een zware training? Dat hij gewoon lekker in zijn vel zit? En jijzelf ook?

Dan is deze Basisworkshop Horsehealing voor ruiters én paarden echt iets voor jou!

Wat leer je in deze basisworkshop Horsehealing?
In deze basisworkshop leer je basistechnieken om samen:

 • meer plezier en minder stress te ervaren
 • minder last van klachten te hebben
 • te werken met energie en intentie
 • herkennen waar je paard blokkades heeft en kan je hem daarbij ondersteunen
 • vrijer te kunnen bewegen en gezonder te worden
 •  

Onderdeel van de basisworkshop is Guasha?
Guasha is een belangrijke pijler in deze workshop. Guasha is een oosterse schraaptechniek, het heeft raakvlakken met acupunctuur, acupressuur, cupping, bindweefselmassage, triggerpointmassage en andere Chinese geneeswijzen. Lees hier meer over Guasha. 
Sinds enige jaren wordt de therapie ook ingezet bij paarden.

Guasha activeert de doorbloeding en ‘Qi ‘ (energie) en zorgt voor een betere aanvoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen. Het versterkt het immuunsysteem en verbetert de werking van de organen. Met andere woorden: ‘Guasha verbetert de gezondheid van jou en je paard.’

Waarvoor kan je de Horsehealing technieken gebruiken?
De tools die je aangereikt krijgt zijn ideaal om toe te passen voor en/of na je training voor jezelf én voor je paard. Het activeert de doorbloeding vóór de training en zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen ná de training. Je kan het ook toepassen wanneer een van jullie niet helemaal fit is, of om te ondersteunen bij een ouder paard. Door het regelmatig toepassen van Horsehealing bij je paard, versterk je zijn ‘zwakke plekken’ en  versterk je de band met je paard. Hij is fitter, heeft minder stress, meer energie en loopt met meer souplesse.

Wil jij jezelf en je paard beter kunnen ondersteunen om nog fitter en energieker te zijn? Samen gaan voor:

 • Verbeteren van de gezondheid
 • Verminderen van stress
 • Verbeteren van de doorbloeding
 • Verbeteren van afvoer afvalstoffen
 • Meer mentale en emotionele stabiliteit
 • Verbeteren van immuunsysteem

en als MEGA bonus:

 • Meer verbinding met je paard

… meld je dan nu aan voor deze basisworkshop Horsehealing voor ruiters én paarden.

Kosten en overige info
De kosten voor deze workshop bedraagt slechts €147. Dit is incl btw, inclusief lunch, een Guasha schraper en naslagwerk.
Duur van de workshop is ongeveer 6 uur.
Bij 4 of meer geïnteresseerden (tot max 8) wordt een workshop gepland. De workshops worden gehouden op ons Paddock Paradise Stedendriehoek in Wilp-Achterhoek of op een manege in de buurt van Apeldoorn/Deventer of bij jou op locatie! Bij 4 of meer geïnteresseerden in jouw buurt, kom ik ook bij jou op locatie.

Heb je interesse? Neem dan contact met me op, bel of mail me.

PS Houdt deze website en @horsehealing.nl in de gaten voor nieuwe (Guasha) workshops.  Binnenkort volgt ook een Guasha workshop om benen te kunnen behandelen, deze is alleen te volgen, wanneer ook de basis workshop is gevolgd.

PPS Wil jij tijdens deze workshop een thermoscan van je paard om beter te weten waar zijn zwakke punten zijn om hem zo nog beter te kunnen ondersteunen? Dit kan, laat mij dit van te voren even weten.  We plannen dan voor de workshop tijd in om de opnames te maken. Binnen enkele dagen na de workshop ontvang je een beknopte rapportage met duidelijke aandachtspunten voor je paard. Je betaald dan geen €97, maar slecht €67 voor deze thermoscan.